iBotRun - Supplier Solusi Mesin & Otomasi
pompa sentrifugal

Pump Pump

Pompa Centrifugal & Pompa Air Centrifugal for sale

Apa pompa centrifugal?

centrifugal-banyu-pompa
Pompa sentrifugal, sing uga diarani pompa banyu centrifugal, yaiku pompa sing gumantung marang gaya sentrifugal sing diasilake dening rotasi impeller kanggo ngeterake cairan. Pompa centrifugal dianggo kanthi nggunakake impeller kanggo muter lan nyebabake banyu ngalami gerakan centrifugal.

Struktur pompa centrifugal

sengseming

sengseming punika komponèn inti saka pompa sentrifugal, sing bisa nggawe banyu entuk energi kinetik kanggo ngasilake aliran. Impeller digawe saka lading, piring tutup lan hub. Miturut kondisi piring tutup, impeller bisa dipérang dadi telung jinis: jinis mbukak, jinis tertutup lan jinis semi-mbukak. Pompa sentrifugal asring nganggo struktur saluran tunggal utawa saluran pindho impeller tertutup kanggo nyegah lebu saka clogging; pompa wedhi asring nganggo struktur semi-mbukak lan mbukak kanggo nyegah partikel wedhi saka nyandhang lan mblokir impeller.

Pompa casing

Bagean banyu sing ngliwati casing pompa mbutuhake kahanan hidrolik sing apik. Pompa casing kasusun saka sawetara bagean, lan rongga njero mbentuk ruang kerja impeller, ruang nyedhot lan kamar banyu tekanan. Ana utamané rong jinis casing pump: tutup mburi jinis pump casing lan pamisah jinis pump casing. Tutup tutup jinis pump casing dipérang sadawane bidang radial jejeg sumbu pump kanggo mbentuk awak pump lan tutup pump, kang biasane digunakake kanggo pump tataran siji. Split casing pump ing sadawane bidang sing ngliwati garis tengah poros pompa, sing biasane digunakake kanggo pompa volute sing didhukung kaping pindho, kayata pompa sumbu sumbu horisontal lan nyedhot ganda.

Ana bagean pipa conical divergen ing stopkontak banyu pompa. Umume, ana bolongan sekrup kanggo deflasi utawa ngisi banyu ing ndhuwur awak pompa, supaya bisa digunakake kanggo nyedhot utawa ngisi banyu sadurunge pompa diwiwiti.

Poros pompa

Poros pompa bahan sing umum digunakake yaiku baja karbon lan stainless steel. Tombol punika Piece nyambungake antarane awak puteran. Tombol datar umume digunakake ing pompa sentrifugal.

Dering segel

Dering segel uga disebut ring ngurangi bocor.

Kothak isi

Kothak isi utamané dumadi saka stuffing, ring segel banyu, tong minyak stuffing, kelenjar packing lan tabung segel banyu.

Jenis Pompa Centrifugal

vertikal-centrifugal-pump

Pompa sentrifugal suction tunggal tahap tunggal

Pompa sentrifugal suction tunggal tahap tunggal dipercaya ing operasi, prasaja ing struktur, gampang kanggo Pabrik lan proses, trep ing pangopènan lan kuwat ing adaptasi, lan pump centrifugal digunakake digunakake. Siji mburi pump wis didhukung dening prewangan ing krenjang, lan mburi liyane karo impeller cantilevered metu saka krenjang. Miturut posisi pamisah awak pompa lan tutup pompa, bisa dipérang dadi rong struktur: jinis bukaan ngarep lan jinis bukaan mburi. Kauntungan saka pompa bukaan mburi yaiku sajrone pangopènan, braket lan impeller bisa dicopot bebarengan anggere nut krenjang dicopot, lan ora perlu mbongkar pipa inlet lan outlet pompa.

Pompa sentrifugal dobel nyedhot

1. Motor bisa ana ing sisih kiwa utawa sisih tengen kaya sing dibutuhake. Pompa sentrifugal dobel nyedhot nduweni struktur pamisah ing casing pump. Sajrone pangopènan, mung tutup pompa sing kudu diangkat, lan bagian rotor bisa dicopot kanggo pangopènan tanpa mbongkar pipa, sing trep banget.

2. Pompa sentrifugal dobel nyedhot bisa njamin ora bocor kanggo dangu. Dering sealing impeller bisa diganti sawise nyandhang, sing nyuda biaya operasi lan pangopènan.

3. Wiwit impeller dobel nyedhot wis loro bandar nyedhot, saben welingan mung perlu metokake setengah saka aliran, supaya tingkat aliran punika relatif kurang, lan impeller ora gampang kanggo cavitate.

4. Efisiensi dhuwur, aliran gedhe lan sirah dhuwur. Nanging, padha gedhe banget lan abot, lan umume ora cocok kanggo operasi seluler. Biasane digunakake ing pabrik, tambang, pasokan banyu kutha lan saluran banyu, lsp.

Pompa centrifugal multistage

The pompa sentrifugal multistage nggunakake sawetara impeller kanggo bisa ing seri, supaya sirah dhuwur. Awak pompa minangka struktur multi-bagean pamisah vertikal, dumadi saka bagean sirah, bagean buntut lan sawetara bagean tengah, sing disambungake kanthi sakabehe kanthi papat bolt.

Fitur saka pump centrifugal

Biaya operasional sing murah

Bagian utama aliran-maringaken saka pompa sentrifugal digawe saka stamping stainless steel.

Motor

Motor saka pompa sentrifugal digawe saka aluminium alloy die-casting, kang nduweni kaluwihan saka bobot entheng, ukuran cilik, boros panas apik lan katon ayu.

Ora ana polusi banyu

Bagian utama aliran-maringaken saka pompa sentrifugal digawe saka stamping stainless steel, lan nduweni karakteristik bobot entheng, kebersihan, lan sanitasi. Padha becik ijo, pangayoman lingkungan, lan pump banyu nyimpen energi.
multistage-centrifugal-pompa

Fungsi pompa sentrifugal

Pasokan banyu

Pompa sentrifugal asring digunakake ing sistem sumber banyu kutha lan deso kanggo transportasi banyu alam, banyu tunyuk, etc., lan nyedhiyani sipil, banyu industri lan tetanèn.

Drainase lan perawatan banyu limbah

Pompa sentrifugal bisa digunakake ing sistem saluran banyu kutha, tanduran perawatan limbah, perawatan banyu limbah industri lan skenario liyane kanggo ngeterake limbah, banyu sampah lan banyu udan.

irigasi

Pompa sentrifugal digunakake ing babagan irigasi pertanian kanggo ngeterake banyu soko njero lemah, banyu kali, lan liya-liyane, lan nyedhiyakake banyu irigasi kanggo lahan pertanian, kebon, lsp.

Proses industri

Pompa sentrifugal asring digunakake ing macem-macem proses produksi industri, kayata petroleum, kimia, baja, kertas, pertambangan lan industri liyane, kanggo transportasi macem-macem korosif, suhu dhuwur, tekanan dhuwur lan media khusus liyane.

Sistem pompa kebakaran

Pompa sentrifugal bisa digunakake ing sistem pumping geni kanggo nyedhiyani sumber banyu darurat kanggo fasilitas geni.

Sistem pendinginan lan AC

Pompa sentrifugal digunakake ing sistem pendinginan lan AC kanggo ngeterake coolant, banyu adhem, lsp.

Pompa sirkulasi

Pompa sentrifugal asring digunakake minangka pompa sirkulasi ing pemanasan, AC lan proses industri kanggo ngeterake banyu panas, coolant, lan sapiturute, kanggo entuk sirkulasi cairan ing sistem kasebut.

Pompa banyu segara

Pompa sentrifugal bisa digunakake ing sistem pumping banyu laut kanggo transportasi banyu segara, desalinated banyu, etc.
Ing ringkesan, pompa sentrifugal main peran penting ing macem-macem lapangan, tanggung jawab kanggo ngirim macem-macem jinis media lan nyukupi macem-macem kabutuhan aplikasi.

Parameter teknis pompa sentrifugal

model80-315(I)A
Aliran Q m/h95
Aliran Q l/s26.4
Angkat m113
Efisiensi %66
Kecepatan puteran / min2900
Daya Motor KW55
NPSHm sing diidini4.0

Prinsip kerja pompa sentrifugal

Pompa sentrifugal kerja kanthi nggunakake gaya sentrifugal sing diasilake dening banyu sing disebabake rotasi impeller. Sadurunge pompa centrifugal diwiwiti, casing pompa lan pipa nyedhot kudu diisi banyu, banjur motor diwiwiti, supaya poros pompa nyurung impeller lan banyu kanggo muter kanthi cepet. Banyu ing blumbang nyedhot dipencet menyang casing pump ing tumindak meksa atmosfer, lan impeller muter terus-terusan, supaya banyu ing impeller inflow terus-terusan lan metu ing tumindak, kanggo entuk tujuan transportasi banyu.

Kepiye cara kerja pompa centrifugal?

Miwiti pompa centrifugal

1. Priksa manawa katup inlet pompa mbukak (priksa manawa awak pompa diisi cairan), apa tutup discharge lan tutup stopkontak ditutup.

2. Miwiti pompa

3. Mirsani apa tekanan gauge meksa ing stopkontak pump iku normal, lan apa ana geter lan gangguan ing awak pump (yaiku, mriksa apa pump wis naleni online lan cavitation).

4. Alon-alon mbukak tutup stopkontak pump (kanggo nyegah arus motor saka dumadakan mundhak lan kakehan tripping).

Stop pompa centrifugal

1. Alon-alon nutup tutup stopkontak pompa (utamane ing operasi switching, yen tutup stopkontak ditutup kanthi cepet, bakal gampang nyebabake fluktuasi aliran sistem lan mengaruhi produksi)

2. Mungkasi pompa

3. Yen pangopènan dibutuhake, tutup tutup inlet pump, bukak katup discharge, lan saluran cairan ing pompa. (Sajrone operasi ngoper periodik normal, katup inlet tetep biasane mbukak sawise pompa mandheg.)

Ing produksi, kadhangkala bakal ana masalah kayata pemadaman listrik lan kegagalan motor, sing bakal nyebabake peralatan sing mlaku mandheg.
Pompa sentrifugal digerakake dening motor. Amarga gaya sentrifugal, cairan kasebut dibuwang saka tengah impeller menyang pinggir njaba impeller lan relatif Tekanan ing tingkat cairan tangki panyimpenan inlet (sumur panas, tangki banyu, tangki panyimpenan, lsp.) .

Aplikasi saka karton pump centrifugal

self-priming-centrifugal-pump
Pompa sentrifugal bisa digunakake kanthi akeh ing tenaga listrik, metalurgi, batu bara, bahan bangunan lan industri liyane kanggo ngeterake slurry sing ngemot partikel padhet. Pompa lumpur lan pompa sentrifugal sing tenggelam diwatesi dening struktur. Nalika nggarap, motor kudu dilebokake ing ndhuwur permukaan banyu, lan pompa kudu dipasang nalika dilebokake ing banyu.

Kepiye cara pesen pompa centrifugal?

iBotRun nawakake fasilitas manufaktur otomatis mbantu pelanggan ngatasi lan nyuda biaya tenaga kerja, nambah efisiensi kerja, nggawe kasugihan gedhe.

Yen sampeyan kasengsem ing kita pompa sentrifugal, pompa banyu sentrifugal & pompa sentrifugal multistage utawa duwe pitakonan, please nulis e-mail kanggo info@ibotrun.com, kita bakal mangsuli sampeyan sanalika bisa.
First
Last

kategori

Posting Paling anyar

iBotRun.com nyedhiyakake solusi otomatisasi pabrik
kontak
Email: info@ibotrun.com
WhatsApp/WeChat/Tel: +86 185 2945 1368
Hak cipta © 2024 dening iBotRun.com | Kebijakan Privasi
Alamat
5F, Gedung A, 118 Park, Shangye Dadao, Distrik Huadu, Guangzhou, China, 510880
Ngunjungi Saluran YouTube kita
linkedin facebook pinterest youtube RSS twitter instagram facebook-kosong rss-kosong duwé pranala pinterest youtube twitter instagram
Kita nggunakake cookie kanggo menehi sampeyan pengalaman paling apik ing situs web. Kanthi terus nggunakake situs iki, sampeyan setuju karo cookie.
nampa
Kebijakan Privasi