iBotRun - Supplier Solusi Mesin & Otomasi
otomatis-ngebur-mesin

Apa Screen Printing?

dikirim ing Desember 17, 2022 by iBotRuniBotRun
botol-screen-printer

Pambuka

Sablon minangka cara nyetak seni ing kain, biasane kaos, PCB, botol, kasus ponsel, aksesoris hardware, lan liya-liyane. Temokake kabeh babagan printing layar ing artikel iki! iBotRun Nyedhiyakake printer layar botol kanggo tabung plastik, toples kaca, botol parfum, botol seng, aluminium botol alloy, etc printing layar sutra.

Apa Screen Printing?

Printing layar minangka proses ing ngendi tinta didorong liwat stensil bolong kanggo nggawe desain ing kertas, kain, logam utawa kaca. Asring digunakake kanggo nggawe kaos lan sandhangan liyane.

Carane Ora bisa?

Proses sablon minangka kombinasi stenciling lan screening sutra. Layar digawe saka kain digawe dowo liwat pigura, lan wis kabeh kriya ing mbalikke. Tinta ditekan ing layar nganggo rol banjur digulung kanggo nutupi layar, sing nggawe kesan ing klambi sampeyan. Tinta ora nempel ing klambi amarga mung nempel ing layar!

Ngendi jenenge Teka?

Printing layar jeneng asale saka kasunyatan manawa tinta ditrapake liwat layar. Layar digawe saka bolong, sing digawe dowo liwat pigura. Bingkai kasebut nahan layar supaya bisa ditekan ing obyek, kayata kertas utawa kain, kanggo ngalangi bagean kasebut lan mbukak liyane.

Apa Langkah Kanggo Printing Sablon?

  • Siapke layar.
  • Siapke karya seni.
  • Nyetak karya seni ing klambi nggunakake teknik squeegee utawa sendok (gumantung carane sampeyan nyithak).
  • Garing klambi banjur copot layar (aja kuwatir - ora permanen!)

Jenis Tinta Apa sing Paling Apik?

Iki mbokmenawa pitakonan sing paling ditakoni ing industri percetakan layar. Jenis Tinta Apa sing Paling Apik? Jawaban bakal beda-beda gumantung saka kabutuhan lan pilihan sampeyan, nanging ana sawetara pedoman umum:

Tinta adhedhasar banyu paling apik kanggo kaos, nanging bisa angel diresiki saka permukaan sing ora nyerep kaya kaca utawa logam. Tinta basis banyu uga mbutuhake platen khusus (bab sing nahan layar sampeyan) supaya sampeyan ora ngrusak.

Tinta basis solvent apik kanggo nyetak barang-barang liyane saka sandhangan katun, uga kanggo nindakake karya sing rinci ing ngendi kontrol sing luwih tepat babagan penempatan tinta perlu. Nanging, pelarut bisa dadi atos kanggo wong lan peralatan (sampeyan mbutuhake ventilasi), saengga ora cocog yen sampeyan nggarap bocah utawa pengin sing gampang digunakake ing omah (utawa ing ngendi wae).

UV curing / curable inks cocok kanggo printing dhateng macem-macem bahan kalebu sandhangan digawe saka serat alam kayata hemp utawa pring; padha uga banget awet marang abrasion lan washings. UV curing / curable inks cenderung duwe umur beting luwih cendhek tinimbang jinis tinta sablon liyane; yen bisa, coba aja nggunakake jinis kasebut sajrone sasi panas amarga panas cenderung nyuda efektifitas saka wektu!

Sablon ngidini sampeyan nyithak seni ing kaos!

Sablon minangka cara sing apik kanggo nyithak seni ing kaos. Iki minangka teknik serbaguna sing bisa digunakake kanggo macem-macem aplikasi. Iki uga dikenal minangka printing silkscreen, amarga tinta ngliwati layar bolong utawa sutra.

Printing layar, uga dikenal minangka screening sutra utawa serigrafi, yaiku proses nggunakake bolong keropos lan stensil kanggo nransfer gambar menyang permukaan. Stensil digawe kanthi cara sing padha karo stensil kertas ("seni getihen"). Ana rong cara kanggo nggawe stensil kanggo sablon: potong tangan utawa diprodhuksi sacara fotografi (emulsi foto utawa film positif).

  • Printing layar, uga dikenal minangka screening sutra utawa serigrafi, yaiku proses nggunakake bolong keropos lan stensil kanggo nransfer gambar menyang permukaan. Layar bisa digawe saka sawetara bahan kalebu poliester sing digawe dowo liwat pigura kayu lan ditempelake karo engsel, utawa kertas inkjet.
  • Stensil digawe kanthi cara sing padha karo stensil kertas ("seni getihen"). Ana rong cara kanggo nggawe stensil kanggo sablon: potong tangan utawa diprodhuksi sacara fotografi (emulsi foto utawa film positif).
  • Yen sampeyan tuku printer dhewe kanggo digunakake ing omah, sampeyan duwe akses menyang kabeh jinis cara kanggo nggawe desain dhewe kanthi nyithak ing kertas banjur dilebokake ing sangisore lembaran plastik. Sampeyan uga bisa nyalin iki menyang kaca utawa pangilon uga!

Gambar ing stensil kaya pulo cilik sing nyithak tinta sing digunakake. Nalika layar digunakake bola-bali sampeyan bisa njaluk sawetara cantik kelangan looking prints mung kanthi mulet layar lan nambah pulo liyane menyang!

Adhuh! Klik Regenerate Content ing ngisor iki kanggo nyoba nggawe bagean iki maneh.

Alesan aku seneng banget karo teknik iki amarga menehi kontrol luwih akeh babagan apa sing bakal dicithak. Sampeyan bisa mesthekake yen ora ana tumpang tindih ing antarane werna kanthi nyetel layar sing cocog. Iki uga ateges yen ana tinta kesasar saka siji gambar menyang gambar liyane, ora bakal katon ing cetakan sampeyan amarga ditinggalake ing saluran dhewe.

Ing printing layar, sampeyan sijine tinta menyang layar banjur lay ing desain. Tinta diselehake ing bolong supaya nalika sampeyan ngetrapake tekanan kanggo nransfer sandhangan sampeyan, mung gambar padhet sing dicithak ing ngendi ora ana tumpang tindih ing antarane werna utawa garis. Iki tegese sampeyan ora perlu kuwatir babagan tinta keblasuk saka siji gambar menyang gambar liyane, sing kadhangkala bisa kedadeyan karo teknik liyane kayata printing digital utawa stensil vinyl.

Anggere sampeyan duwe printer layar kualitas apik lan layar kualitas apik, sampeyan bakal entuk prints asri saben wektu! Lan yen ora? Inggih banjur bisa nyoba njaluk peralatan anyar 🙂

Sampeyan uga bisa nyetak layar ing kain sing nggawe tekstil sing apik kaya tapestries, bantal lan selimut! Sampeyan malah bisa nggunakake proses iki nganggo kertas transfer panas kanggo nransfer gambar langsung menyang sandhangan!

Printing layar minangka proses sing nggunakake stensil lan tinta kanggo nransfer gambar menyang permukaan. Stensil digawe saka kain utawa plastik sing tipis, digawe dowo, kanthi desain sing dipotong kanthi mbalikke. Layar diselehake ing ndhuwur materi, digawe dowo nyenyet liwat pigura. Banjur aplikasi tinta menyang layar banjur gunakake kanggo nyetak desain menyang materi sampeyan!

Sablon bisa digunakake kanggo kabeh jinis bahan saka barang kertas kaya kertu ucapan lan poster nganti rasukan kaya kaos lan topi! Kemungkinan ora telas!

Printing layar minangka proyek DIY sing apik lan cara sing nyenengake kanggo ngekspresikake diri liwat seni!

  • Printing layar minangka proyek DIY sing apik banget kanggo sampeyan ngekspresikake diri liwat seni lan nggawe potongan busana sing unik.
  • Ing kirim iki, aku bakal nerangake apa printing layar lan cara kerjane supaya sampeyan bisa miwiti proyek sampeyan dhewe!
  • Sampeyan bisa nggunakake proses dhasar sing padha kanggo nyetak kaos, tas, sarung bantal utawa apa wae sing pengin dihias nganggo cat kain.

Printing layar minangka cara printing adhedhasar stensil sing asale saka China ing taun 960 Masehi. Ing printing layar, stensil bolong mbukak ditempelake ing pigura layar (digawe saka kayu utawa aluminium) banjur dicithak ing permukaan ngisor kanthi nyorong tinta liwat area sing mbukak.

Printing layar minangka cara printing adhedhasar stensil sing asale saka China ing taun 960 Masehi. Ing printing layar, stensil bolong mbukak ditempelake ing pigura layar (digawe saka kayu utawa aluminium) banjur dicithak ing permukaan ngisor kanthi nyorong tinta liwat area sing mbukak.

Proses iki diciptakake dening Bi Sheng (990-1051) sing dadi salah sawijining wong pisanan sing nggunakake. Penemuan kasebut mbantu nggawe buku luwih gampang digawe lan ngidini kertas digunakake luwih saka sandhangan utawa tutup perabot.

Sajarah printing layar

Printing layar minangka teknik sing wis ana wiwit taun 1800-an, nanging ora nganti printer wiwit nggunakake layar bolong ing taun 1950-an sing dadi wangun seni sing populer. Proses kasebut kalebu nempatake gambar ing layar banjur nggunakake tinta kanggo nransfer gambar kasebut menyang kertas utawa kain. Kaos sing dicithak layar pisanan diprodhuksi dening American Apparel, sing ngedegake merek ing taun 1989, lan ora suwe merek liya ngetutake desaine dhewe.

Dina iki, kita bisa ndeleng printing ing endi wae saka sandhangan kanggo housewares, posters lan malah wallpaper!

Cara kerja printing layar

Kepiye cara printing layar?

Proses printing layar mbutuhake sampeyan nyetak utawa nggambar gambar ing sepotong materi. Banjur, sampeyan bakal nggunakake stensil kanggo nyelehake cat ing wangun gambar menyang potongan materi liyane. Pungkasan, sampeyan bakal ngumbah stensil lan supaya desain sampeyan garing sadurunge nambah jas liyane kanggo mesthekake yen desain sampeyan kebak werna.

Apa sing dibutuhake kanggo print layar?

Kanggo nggawe print layar, sampeyan kudu duwe bahan lan alat ing ngisor iki:

  • Bingkai awet sing digawe saka plywood utawa MDF (Medium Density Fiberboard). Sampeyan kudu paling sethithik 2 inci.
  • Sawetara jinis lumahing gambar format gedhe kanggo nyelehake desain sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake kertas utawa potongan kayu.
  • A squeegee, plastik utawa logam (utawa loro-lorone), gumantung ing pilihan. Plastik luwih umum amarga luwih murah lan luwih gampang diresiki tinimbang logam.

Sampeyan uga kudu easel karo clamps supaya sampeyan bisa nyekel pigura lan nggambar lumahing bebarengan nalika sampeyan bisa ing bebarengan ing ngarepe jendhela mbukak. Sumber cahya sing bisa diatur uga migunani!

Jinis proses sablon

Ana rong jinis proses sablon:

  • Saringan tangan utawa sutra
  • Printing foto (offset).

Kaluwihan lan cacat saka printing layar

Printing layar minangka cara sing apik kanggo ngasilake desain sing berkualitas kanthi jumlah cilik. Awet banget, lan cetakan bakal tahan nganti pirang-pirang taun tanpa luntur utawa rusak. Tinta uga anti banyu, sing cocog kanggo panggunaan ruangan kaya kaos lan jaket.

Printing layar uga duwe sawetara kekurangan. Bisa uga larang yen sampeyan ora duwe kabeh peralatan sing dibutuhake kanggo nindakake dhewe, utawa yen sampeyan kudu mbayar wong liya kanggo nindakake kanggo sampeyan. Printer layar kadhangkala ngisi saben jam utawa proyek tinimbang ngisi saben item sing dicithak, dadi yen desain sampeyan duwe akeh warna (sing bisa luwih rumit tinimbang mung siji warna), mula iki bisa uga nambah biaya sampeyan!

Kaluwihan sablon

  • Printing layar minangka cara sing murah kanggo nyithak produk kanthi jumlah cilik. Sampeyan bisa digunakake kanggo barang promosi, kaos lan sandhangan liyane, lan produk liyane kayata tas lan topi.
  • Ora kaya cara nyetak liyane sing biaya saben unit luwih dhuwur, sablon luwih murah amarga ora kudu tuku peralatan sing larang utawa nggawe operasi skala gedhe mung kanggo nyetak kaos utawa tas siji.
  • Iki uga serbaguna babagan jinis bahan sing bisa digunakake: sampeyan bisa nyithak ing kain, kertas, kaca lan liya-liyane!

Kekurangan Screen Printing

  • Printing layar ora proses ekonomi.
  • Butuh teknisi trampil kanggo print layar, lan wektu akeh banget.

Sinau babagan informasi dhasar sing ana gandhengane karo printing layar sutra

Sampeyan bisa uga wis krungu istilah "screen printing" lan "silk screen printing" digunakake bebarengan. Nanging, iku sejatine rong perkara sing beda. Printing layar kalebu nggunakake stensil kanggo nyithak gambar ing permukaan. Stensil bisa digawe saka logam, plastik utawa kertas-lan bisa digunakake maneh utawa nganggo. Ing sablon sutra, stensil digawe saka kain sutra sing digulung ing pigura kayu (bolong). Proses iki ditindakake kanthi jumlah gedhe ing pabrik lan toko cilik; iku uga banget Versatile amarga sampeyan bisa nggunakake sembarang jinis tinta lan werna kain karo cara iki printing.

kesimpulan

Sablon minangka cara sing apik kanggo ngatur kaos. Nalika sampeyan bisa ndeleng, proses cukup prasaja. Sampeyan mung butuh cat lan layar kanthi gambar! Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan printing layar, priksa kiriman blog iki sing rinci babagan cara kerjane utawa nonton video kita.

kategori

Posting Paling anyar

iBotRun.com nyedhiyakake solusi otomatisasi pabrik
kontak
Email: info@ibotrun.com
WhatsApp/WeChat/Tel: +86 185 2945 1368
Hak cipta © 2024 dening iBotRun.com | Kebijakan Privasi
Alamat
5F, Gedung A, 118 Park, Shangye Dadao, Distrik Huadu, Guangzhou, China, 510880
Ngunjungi Saluran YouTube kita
linkedin facebook pinterest youtube RSS twitter instagram facebook-kosong rss-kosong duwé pranala pinterest youtube twitter instagram
Kita nggunakake cookie kanggo menehi sampeyan pengalaman paling apik ing situs web. Kanthi terus nggunakake situs iki, sampeyan setuju karo cookie.
nampa
Kebijakan Privasi