iBotRun - Supplier Solusi Mesin & Otomasi
cooling-menara

Menara Kelangan

Cooling Tower & Cooling Tower Systems for sale

Apa iku cooling tower?

evapco-cooling-menara
Menara pendinginan yaiku nggunakake banyu minangka a coolant sirkulasi, saka sistem kanggo nyerep discharge panas menyang atmosfer, kanggo ngurangi suhu banyu piranti; kadhemen iku nggunakake banyu lan aliran udhara ing kontak karo exchange panas kadhemen kanggo gawé uap, volatilization uap kanggo njupuk adoh panas kanggo entuk transfer panas konveksi, boros panas evaporative lan transfer panas radiation lan prinsip liyane kanggo dissipate panas ampas kui ing industri utawa kulkasan air conditioning kanggo ngurangi suhu banyu piranti cooling evaporative.

Sistem menara pendingin

Sistem menara pendingin yaiku nggunakake kontak banyu lan udhara, liwat efek penguapan kanggo ngilangi panas sampah sing diasilake ing kulkas utawa industri lan AC piranti. Proses refrigerasi utawa panas limbah produksi industri sing diasilake ing proses kasebut, umume nggunakake banyu sing adhem kanggo nuntun. Saka tlaga, kali, segara lan badan banyu alam liyane kanggo tarik jumlah tartamtu saka banyu minangka cooling banyu, cooling peralatan proses kanggo nresep panas sampah kanggo mundhakaken suhu banyu, lan banjur dibuwang menyang tlaga, kali, segara, cara cooling iki. diarani pendinginan langsung. Nalika ora ana kahanan cooling langsung, iku perlu kanggo nggunakake menara cooling kanggo kelangan. Fungsi saka cooling tower yaiku kanggo nggawa limbah panas saka banyu cooling ing menara lan udhara kanggo ijol-ijolan panas, supaya panas sampah transfer menyang udhara lan dissipate menyang atmosfer. Kualitas banyu minangka fungsi saka pirang-pirang variabel, pendinginan minangka proses terpadu multi-faktor, multi-variabel lan multi-efek.

Struktur cooling tower

Pengisi semprotan banyu

Nyemprotake banyu (banyu panas) sing kudu digawe adhem dadi tetesan banyu utawa mbentuk film banyu kaping pirang-pirang kanggo nambah area kontak lan wektu antarane banyu lan udhara, lan ningkatake pertukaran panas antarane banyu lan udhara.

Sistem distribusi banyu

Banyu panas disebarake kanthi merata menyang kabeh kemasan sing disiram banyu. Apa banyu panas disebarake kanthi rata utawa ora duwe pengaruh gedhe ing efek pendinginan. Yen distribusi banyu ora rata, ora mung bakal nyuda efek pendinginan, nanging uga nyebabake bagean saka tetesan banyu sing adhem cipratan lan ngambang metu saka menara.

peralatan ventilasi

Ing konsep mekanik menara pendinginan, penggemar digunakake kanggo ngasilake aliran udara sing digambarake kanggo njamin efek pendinginan sing dibutuhake.

Piranti distribusi udara

Gunakake inlet udara, louvers lan deflektor angin kanggo nuntun hawa supaya disebarake kanthi rata ing kabeh bagean. menara pendinginan.

ventilator

Peran saka ventilator yaiku nggawe kahanan aerodinamis sing apik, nyuda resistensi ventilasi, lan ngirim hawa panas lan lembab sing dibuwang saka menara pendingin menyang papan sing dhuwur kanggo nyuda bali udhara panas lan lembab.

Tabung ventilasi menara pendingin ventilasi mekanik uga disebut tabung penggemar. Tabung ventilasi saka menara pendingin konsep alam penggemar nduweni peran ventilasi lan ngirim hawa panas lan lembab menyang papan sing dhuwur.

Eliminator banyu

Pisahake tetesan banyu sing digawa ing hawa panas lan lembab sing dibuwang saka udhara, nyuda kelangan banyu sing bisa lolos lan dampak ing lingkungan sekitar.

Badan menara

Struktur kandang njaba saka menara pendinginan, awak menara menara pendingin ventilasi mekanik lan menara pendingin ventilasi alami jinis penggemar ditutup kanggo ndhukung, njaga lan ngatur aliran udara sing cocog; awak menara saka menara cooling mbukak digawe ing sadawane dhuwur menara Open supaya angin alam bisa mlebu awak menara.

Pool

Pool dumunung ing sisih ngisor saka menara pendinginan kanggo ngumpulake banyu cooling dropped dening ngisi semprotan banyu, lan kadhangkala sump duwe volume cadangan tartamtu kanggo ngatur aliran.

Sistem pangiriman banyu

Pipa inlet banyu ngirim banyu panas menyang sistem distribusi banyu, lan katup disetel ing pipa inlet banyu kanggo nyetel asupan banyu saka menara pendinginan, lan pipa stopkontak banyu ngirim banyu sing adhem menyang peralatan banyu utawa pompa banyu sirkulasi. Uga pasang pipa banyu tambahan, pipa limbah, pipa overflow, pipa ventilasi, lan sapiturute ing bah, lan sambungake pipa ing antarane sawetara menara pendingin yen perlu.

Fasilitas liyane

Kalebu lawang akses, tangga akses, trotoar, lampu, kontrol listrik, piranti proteksi kilat, lan pratandha alangan penerbangan yen perlu, lan liya-liyane. Kadhangkala komponen tes menara pendingin uga disetel kanggo dites.
Kombinasi sing beda-beda saka komponen ing ndhuwur kalebu menara pendingin saka macem-macem formulir lan nggunakake: menara cooling netes mbukak, menara cooling ventilasi alam jinis saluran, konsep (utawa jeblugan) menara cooling counter-aliran, konsep menara cooling salib-aliran, etc.

Parameter teknis menara pendingin

Model pirantiBLT620
Ukuran (mm)5780x7110x4900
Beban panas peralatan3600KW
Kapasitas perawatan banyu saben unit (m / h)620
Suhu banyu mlebu (C)37
Suhu banyu outlet (C)32
Suhu bolam basah (C)27
Pipa Inlet DN (mm)4xDN150
Pipa outlet DN (mm)4xDN150
Pipa Overflow DN (mm)2x50
Isi banyu otomatisDN (mm) 2x32
Pipa limbahDN (mm) 2x50
Inlet lan outlet Filter sisihDN (mm) 2x50
Bahan lan wangun gulungan304 stainless steel heat exchange coil
Spesifikasi CoilØ 25 x 1.5 mm
Bobot operasi (kg)40000
Wangun penggemarpenggemar aksial

Pemasangan cooling tower

Titik instalasi

1. Pondasi kudu horisontal lan ora bisa diiringake, lan garis tengah ing menara pendinginan kudu jejeg bidang horisontal, yen ora, pengaruh distribusi ora bakal dadi apik minangka motor.

2. Kanggo inlet cooling lan pipa stopkontak ndhuwur 175t, support kudu diatur.

3. Sambungan banyu inlet lan outlet sirkulasi kudu disambungake karo selang nyerep kejut.

4. Lading saka penggemar menara pendingin kudu konsisten karo reresik tembok menara, lan longkangan antarane loro-lorone lan telung lading tau diijini dadi gedhe banget.

Pemeriksaa wiwitan

1. Apa kabeh ngawut-awut sing nyenyet lan apa ana sundries ing menara.

2. Bukak tutup replenishment kanggo ngisi cekungan banyu lan pipa banyu, lan tingkat banyu 25mm luwih murah tinimbang selang banyu lengkap.

3. Nalika mandheg, mateni kipas dhisik banjur pompa banyu.
bac-cooling-menara

Kepiye cara kerja menara pendingin?

Senajan menara pendinginan minangka peralatan tambahan ing sistem AC lan kulkas, tanggung jawab kanggo tugas penting kanggo ngilangi panas total sing diserep dening kabeh sistem. Mulane, operasi menara cooling sing bener langsung ana hubungane karo efek pendinginan lan hemat energi kabeh sistem AC. . Wiwit misoperation saka menara cooling kasebut ing ndhuwur iku relatif umum, lan ana ing kabèh proses saka wiwitan-up kanggo mati, iku arang banget mbebayani lan kudu nangekake manungsa waé gedhe saka operator cocog lan Managers.

Cara operasi sing bener lan syarat menara pendingin yaiku:

(1) Jumlah menara pendingin digunakake cocog karo jumlah unit sing diuripake.

(2) Nutup klep inlet lan stopkontak banyu saka menara pendinginan sing ora nguripake penggemar kanggo nyegah banyu adhem mili liwat menara sing ora dienggo.

(3) Kanggo penggemar menara pendingin sing ditambahake kanggo sementara, sawise mateni kipas, aja lali nutup katup inlet lan stopkontak ing menara,

(4) Priksa operasi saka menara pendinginan sawise saben shift. Ditemokake yen banyu adhem ngliwati menara pendingin tanpa kipas diuripake. Sampeyan perlu kanggo nutup inlet banyu lan stopkontak klep menara ing wektu, lan nyetel tingkat banyu saka tray banyu kanggo nyetel condenser, evaporator, lan meneng chiller saka sistem air conditioning. Proses pendinginan sejatine minangka proses pertukaran panas. Pertukaran panas saka chiller luwih rumit tinimbang jinis jendhela, jinis pamisah, lan kondisioner hawa jinis kabinet. Sing pertama yaiku pendinginan ora langsung, lan sing terakhir yaiku pendinginan langsung.

Maintenance menara pendingin

Proses pangopènan saka menara pendinginan dipérang dadi telung tahap, yaiku, reresik lan pangopènan sawise mati, inspeksi lan debugging sadurunge wiwitan, lan pengawasan patroli nalika wiwitan resmi.

Reresik lan pangopènan menara cooling sawise mati

Sistem distribusi banyu

① Priksa pipa banyu utama, pipa distribusi banyu lan nozzles menara pendinginan kanggo karusakan lan looseness, lan ndandani lan ndandani ing wektu. Sak tenane mbusak rereget nang pipe distribusi banyu lan muncung kanggo mesthekake aliran Gamelan saka pipo banyu lan distribusi banyu seragam saka muncung.

② Siram sak tenane menara pendinginan pan banyu lan stopkontak tutup layar Filter banyu supaya klempakan saka ukuran lan rereget kanggo mblokir pipo. Sawise ngresiki, tutup saluran kudu dibukak kanggo saluran banyu sing akumulasi ing tray banyu supaya ora beku.

③ Priksa manawa tray banyu lan sikil menara bocor, lan yen ana bocor, gawe lem kanthi tepat.

sistem cooling

① Ngresiki kabeh bahan ijol-ijolan panas (pengisi) saka menara pendinginan, sak tenane mbusak ukuran lan rereget ing lumahing bahan panas lan antarane bolongan, lan mesthekake kebersihan bahan exchange panas. Ndandani lan ngganti materi exchange panas nalika disassembled. Nalika ngisi, menehi perhatian marang tata letak sing ketat tanpa ninggalake kesenjangan.

② Resik gorden banyu lan kemul sing nyerep swara kanggo mbusak rereget. Ndandani lan ngganti wilayah sing rusak. Nalika numpuk gorden banyu, kudu nyenyet kanggo nyegah drifting. Isi ing menara pendinginan karo banyu, mriksa bocor banyu (utamané ing joints menara), lan ngganti segel yen bocor.

Sistem transmisi

Motor: Priksa manawa terminal sambungan motor ana ing kondisi apik, apa motor muter normal, kothak kabel motor disegel, bantalan motor dilumasi, lan cangkang motor dicet maneh. Kanggo mati long-term, kang dianjurake pemilik mbukak motor kanggo ing paling 3 jam sasi, supaya coil motor garing, lan lubricate lumahing prewangan.

Sabuk lan katrol: Nyetel kabel ndhuwur kanggo loosen sabuk kanggo ndawakake umur layanan saka sabuk. Priksa manawa sabuk kasebut rusak utawa retak, lan menehi saran marang pemilik kanggo ngganti sing anyar yen perlu. Priksa levelness saka katrol lan pigura motor, ngencengi bolts ngeculke, lan ngganti bolts rusted.

Penampilan menara

① Ngresiki batang udara, menara, lan piring pandhuan inlet udara kanggo mesthekake penampilan sing resik lan apik.

② Kencengake baut saben bagean lan ganti baut sing karat.

③ Priksa tampilan awak menara kanggo karusakan lan retak, lan ndandani iku ing wektu.

④ Priksa manawa lapisan ngadeg ing tembok awak menara kenceng, lan lem maneh kanggo ndandani yen perlu.

Aksesoris menara pendingin

① Priksa piranti replenishment banyu otomatis - apa bal ngambang rusak utawa ora, lan apa iku normal. Yen kelainan ditemokake, ndandani lan ngganti ing wektu.

② Kenceng maneh baut bagean wesi menara pendinginan, ngganti bolts rusted, lan repaint bagean wesi rusted.

③ Priksa pipa inlet lan outlet banyu, lan apa flange awak menara pipa sumber banyu rusak, bocor, lan menara pendingin wis di resiki lan dijaga. Disaranake pemilik mbungkus lan segel menara pendinginan batang udara karo ngudani colored kanggo nyegah lebu saka ngetik menara cooling.

Inspeksi lan pangaturan menara pendinginan sadurunge miwiti

① Copot tutup batang udhara, setel kabel ndhuwur, lan setel kekencengan sabuk.

② Kasebut kanthi teliti, mriksa apa motor lan reducer saka sistem transmisi menara cooling mlaku normal.

③ Priksa lan ngresiki rereget ing menara pendinginan pan banyu lan Filter, saluran banyu kanggo mriksa airtightness pan banyu lan mlaku menara, nyetel posisi bal ngambang kanggo nggawe tingkat banyu saka pan banyu ketemu syarat nggunakake.

④ Setel sudut bilah kipas lan ukur arus motor supaya bisa tekan standar kondisi kerja sing paling apik.

Inspeksi lan inspeksi sajrone operasi menara pendingin

① Priksa kanthi rutin menara pendingin ing operasi, njaluk panemu saka kedhaftar, lan ngerti panggunaan menara cooling.

② Kasebut kanthi teliti, mriksa kondisi mlaku saka motor, reducer lan piranti transmisi liyane. Priksa kondisi kerja nyata sistem distribusi banyu.

③ Yen ana kesalahan, langsung ditangani.
cooling-menara-sistem

Pancegahan kanggo nggunakake cooling tower

① Sadurunge operasi, operasi lan operasi, manual operasi lan pangopènan kudu diwaca, lan tundhuk karo barang-barang sing dilarang lan kabutuhan operasi.

② Aja mlebu ing menara pendingin sajrone operasi.

③ Aja ndemek blower nalika lagi mlaku.

④ Pemanas listrik antibeku bakal ngasilake panas, aja didemek nganggo tangan.

⑤ Aja ngombe banyu saka menara pendingin, lan mbilas langsung yen nembus mripat. Sawise operasi, mbilas tutuk lan wisuh tangan.

⑥ Ana stiker peringatan lan stiker perhatian sing ditempelake ing saben bagean awak menara, tindakake konten sing dicathet ing stiker kasebut.

Aplikasi saka cooling tower

Panas sampah sing diasilake ing produksi industri utawa proses pendinginan umume dipandu dening menara pendinginan.

Contone: ing pembangkit listrik termal, ketel panas banyu dadi uap suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, nyurung turbin uap kanggo nindakake karya kanggo nggawe generator ngasilake listrik, lan uap exhaust sawise karya sing ditindakake dening turbin uap yaiku dibuwang menyang condenser, ing ngendi iku ngganti panas karo banyu cooling lan condenses menyang banyu, kang banjur dipompa bali menyang boiler kanggo daur ulang.

Cara kanggo milih menara cooling?

induced-draft-cooling-tower
Menara pendinginan biasane dipilih miturut kapasitas cooling sawijining. Volume banyu sirkulasi menara pendinginan ing sistem pendinginan AC ditemtokake dening kapasitas pendinginan kulkas lan prabédan suhu antarane inlet lan outlet banyu sing adhem. Tegese, suhu banyu inlet yaiku 37 ° C, suhu banyu outlet 32 ​​° C, lan suhu bolam udan yaiku 28 ° C.

Nalika suhu bolam udan ing wilayah ngendi menara pendinginan dumunung ora kondisi kerja standar, lan suhu banyu inlet lan outlet uga owah-owahan, derajat panyerakan sawijining (derajat kira-kira prabédan antarane suhu banyu stopkontak lan suhu bohlam udan) uga bakal ngganti. Contone, ing wilayah Beijing, suhu bolam udan yaiku 26.4 ° C, suhu banyu inlet yaiku 35 ° C, lan suhu banyu outlet yaiku 29.5 ° C, lan derajat kira-kira 3 ° C.

Tingkat panyerakan langsung mengaruhi kapasitas cooling saka menara pendinginan. Sing luwih cilik tingkat perkiraan, sing luwih cilik kapasitas pendinginan; Kosok baline, sing luwih jurusan saka panyerakan, sing luwih kapasitas cooling. Tipe standar 100 banyu ton cooling tower bisa kelangan 100 ton banyu nalika pendekatan derajat 4 derajat. Nalika derajat pendekatan 3 derajat, mung bisa kelangan 85 ton banyu. Nalika cooling 100 ton banyu, cooling tower kudu milih standar jinis 125 ton cooling tower.

Carane pesen cooling tower?

iBotRun nawakake fasilitas manufaktur otomatis mbantu pelanggan ngatasi lan nyuda biaya tenaga kerja, nambah efisiensi kerja, nggawe kasugihan gedhe.

Yen sampeyan kasengsem ing kita cooling tower, evapco cooling tower & bac cooling tower utawa duwe pitakonan, please nulis e-mail kanggo info@ibotrun.com, kita bakal mangsuli sampeyan sanalika bisa.
First
Last

kategori

Posting Paling anyar

iBotRun.com nyedhiyakake solusi otomatisasi pabrik
kontak
Email: info@ibotrun.com
WhatsApp/WeChat/Tel: +86 185 2945 1368
Hak cipta © 2024 dening iBotRun.com | Kebijakan Privasi
Alamat
5F, Gedung A, 118 Park, Shangye Dadao, Distrik Huadu, Guangzhou, China, 510880
Ngunjungi Saluran YouTube kita
linkedin facebook pinterest youtube RSS twitter instagram facebook-kosong rss-kosong duwé pranala pinterest youtube twitter instagram
Kita nggunakake cookie kanggo menehi sampeyan pengalaman paling apik ing situs web. Kanthi terus nggunakake situs iki, sampeyan setuju karo cookie.
nampa
Kebijakan Privasi