iBotRun - Supplier Solusi Mesin & Otomasi
kapal tekanan

Tekanan Kapal

Kapal tekanan kanggo didol

Apa itu pressure vessel?

Prau meksa, sing nahan gas utawa cairan lan nggawa tekanan tartamtu, minangka piranti sing ditutup.

Kapal tekanan yaiku a wadhah katutup sing bisa nahan tekanan. Panggunaan prau tekanan amba banget, nduweni posisi lan peran penting ing akeh sektor industri, sipil, militer, lan akeh bidang riset ilmiah. Antarane wong-wong mau, industri kimia lan industri petrokimia karo paling, mung ing industri petrokimia ing aplikasi saka prau meksa accounted kanggo bab 50 % saka jumlah prau meksa. Prau tekanan ing lapangan kimia lan petrokimia, utamane kanggo transfer panas, transfer massa, reaksi, lan proses liyane, uga panyimpenan, lan transportasi gas bertekanan utawa gas cair; ing lapangan industri lan sipil liyane uga duwe macem-macem aplikasi, kayata kompresor udara. Macem-macem kompresor khusus lan peralatan tambahan kompresor pendingin (pendingin, buffer, pemisah lenga-banyu, tangki panyimpenan gas, evaporator, tangki panyimpenan cairan pendingin, lsp.) prau tekanan.
udhara panrima

Struktur prau tekanan

Omah saka macem-macem peralatan kimia minangka jinis wadhah, kudu tahan tekanan, suhu, lan media kimia ing proses kimia, mesin lan peralatan bisa digunakake kanggo wektu sing suwe, saliyane pertimbangan ekonomi. Teknologi pressure vessel yaiku integrasi mekanika terapan, ilmu material, proses metalurgi, proses manufaktur mekanik, fisika teknis, lan informasi liyane, khusus ing panggunaan kapal tekanan kanggo produksi kimia.

Struktur saka prau meksa biasane ditondoi dening cangkang, sirah, panrima, segel, dhukungan, lan komponen liyane. Bahan kasebut biasane baja, lan cara produksi utamane pangolahan tekanan lan welding.

Range saka prau tekanan

Tekanan kerja sing dhuwur (pw) luwih gedhe tinimbang utawa padha karo 0.1MPa (ora kalebu tekanan statis cair, padha ing ngisor iki); diameteripun internal (non-circular cross-section nuduhake ukuran gedhe) luwih saka utawa padha karo 0.15m, lan kapasitas (V) luwih saka utawa padha karo O.03m³; nahan medium kanggo gas, gas cair utawa suhu lingkungan sing luwih dhuwur tinimbang utawa padha karo titik didih standar cairan kasebut.
tekanan autoclave

Proses produksi pressure vessel

Prau meksa proses manufaktur umume bisa dipérang dadi proses acceptance bahan baku, proses scribing, proses nglereni, proses mbusak karat, mesin (kalebu planing pinggiran, etc.) proses, proses rolling, proses klompok, proses welding (produk welding test plate), testing nondestructive proses, proses scribing mbukak, proses inspeksi total, proses perawatan panas, proses test tekanan, proses anti-korosi.

Cara welding beda duwe proses welding beda. Proses welding utamane adhedhasar bahan, bahan, lan komposisi kimia saka workpiece sing dilas, jinis struktur bagean sing dilas, lan syarat kinerja welding sing kudu ditemtokake. Kaping pisanan, kanggo nemtokake cara welding, kayata welding tangan busur, welding busur submerged, welding busur tungsten, leleh elektroda gas shielded welding, etc. Ana akeh banget jinis cara welding sing mung bisa dipilih ing cilik-by - basis kasus. Sawise nemtokake cara welding, banjur ngembangake paramèter proses welding, paramèter proses welding beda-beda, kayata welding tangan-busur utamané kalebu jinis rod welding (utawa merek), diameteripun, saiki, voltase, jinis sumber daya welding, sambungan polaritas, ing jumlah lapisan welding, jumlah saluran, cara inspeksi lan liya-liyane.

Jenis pressure vessel

Pembuluh tekanan diklasifikasikake kanthi pirang-pirang cara, saka panggunaan, pabrikan, lan pengawasan klasifikasi, ana ing ngisor iki.
KoleksiDescription
Kelas bantalan tekananPrau tekanan rendah, prau tekanan medium, prau tekanan dhuwur, lan prau tekanan ultra dhuwur.
Isine mediumNon-flammable, non-beracun; gampang kobong utawa beracun; banget beracun.
Peran sing beda ing proses kasebutWadah reaksi digunakake kanggo ngrampungake reaksi fisik lan kimia saka medium.

Kapal ijol-ijolan panas digunakake kanggo ngrampungake ijol-ijolan panas saka medium.

Kapal pemisah digunakake kanggo ngrampungake ijol-ijolan massa media, padhet, cair, pemurnian gas, lan pemisahan gas saka wadhah.

Wadah panyimpenan lan transportasi digunakake kanggo nahan bahan cair utawa gas, media panyimpenan, utawa tekanan kanggo muter peran penyangga ing wadhah kasebut.

Klasifikasi tekanan multi-kamar

Kapal tekanan multi-rongga (kayata penukar panas lan proses cangkang, kapal jaket, lan liya-liyane) sesuai karo kategori rongga tekanan dhuwur minangka kategori kapal lan miturut kategori manajemen panggunaan. Nanging saben rongga tekanan kudu sesuai karo kategori desain, lan syarat teknologi manufaktur. Rongga tekanan kanggo delineasi kategori, tekanan desain kanggo njupuk tekanan desain rongga tekanan, lan volume kanggo njupuk volume geometris rongga tekanan.

Klasifikasi sawetara prau media ing rongga padha

Rongga tekanan kanthi macem-macem media, miturut klompok klasifikasi media dhuwur.

Isi media klasifikasi wadhah cilik banget

Nalika zat mbebayani ing isi medium cilik banget, kudu dianggep dening tingkat gawe piala lan isi, lan unit desain prau meksa kanggo mutusaké ing grup media.

Klasifikasi spesies

Ing prau meksa, yen luwih saka rong prinsip peran proses ing wektu sing padha, kudu dipérang dadi varieties miturut peran utama ing proses.

Divisi tartamtu kaya ing ngisor iki.

Wadah tekanan reaksi

Wadah tekanan reaksi utamané digunakake ing industri kanggo ngrampungake reaksi fisik lan kimia ing pembuluh tekanan media.

Wadah tekanan pertukaran panas

Wadah tekanan pertukaran panas utamané digunakake kanggo ngrampungake medium saka prau meksa exchange panas, kayata cangkang lan tabung boiler panas limbah, exchanger panas, coolers, condensers, pemanas, sterilization pot, dyeing apparatus, pangatusan silinder, steam frying pan, preheating pot, solvent preheater, pot uap, uap mati mesin, generator uap listrik, jaket banyu generator gas, etc.

Wadhah tekanan pamisah

Wadhah tekanan pamisah utamané dipigunakaké kanggo ngrampungake medium buffer keseimbangan tekanan cairan lan pemurnian gas lan pamisahan prau meksa, kayata separator, silinder sub-uap, saringan, kolektor minyak, buffer, scrubber, menara cuci tembaga, menara pangatusan, menara uap, panyerepan. menara, deaerator, lsp.

Wadah tekanan panyimpenan

Wadah tekanan panyimpenan utamané digunakake kanggo panyimpenan, nyekeli gas, Cairan, gas liquefied, lan prau meksa media liyane, kayata macem-macem jinis tank panyimpenan.

Inspeksi produk saka pressure vessel

Pemeriksaa njaba

Pemriksaan njaba, uga dikenal minangka pengawasan operasional, isi utama inspeksi yaiku prau meksa retak permukaan njaba, deformasi, bocor, overheating lokal, lan fenomena abnormal liyane; aksesoris safety lengkap, sensitif, lan dipercaya; bolts fastening utuh, kabeh tightened; dhasar sinking, ngiringake lan karusakan lapisan karat lan ora normal liyane. Pemriksaan eksternal biasane dadi bagian saka program inspeksi tur saben dina inspektur lan operator. Fenomena sing ngancam safety sing ditemokake (kayata retak ing komponen bertekanan, deformasi, bocor serius, lan sapiturute) kudu dipateni lan dilaporake kanthi cepet menyang personel sing relevan.

Inspeksi internal lan eksternal

Tes kanggo inspeksi internal lan eksternal saka prau tekanan kudu di resiki sawise mandheg lan reresik internal prau cukup. Saliyane isi utama inspeksi, kalebu kabeh pamriksan njaba, nanging uga nguji karat permukaan internal lan eksternal lan fenomena nyandhang; Priksa kabeh welds, zona transisi sirah, lan wilayah konsentrasi kaku liyane kanggo retak karo mripat wuda lan kaca pembesar, lan mriksa kualitas internal welds karo ultrasonik utawa radiographic deteksi cacat yen perlu; pangukuran ketebalan tembok. Yen kekandelan tembok sing diukur kurang saka kekandelan tembok minimal saka wadhah, kudu dikalibrasi maneh kanggo kekuatan, pengurangan tekanan, utawa langkah-langkah perbaikan; bisa nimbulaké owah-owahan ing organisasi metallurgical wadhah materi logam, yen perlu, kudu inspeksi Metallurgical; meksa dhuwur, wadhah ultra-dhuwur-meksa saka bolts utama kudu digunakake kanggo mriksa retak nggunakake wêdakakêna Magnetik utawa werna, etc Liwat pengawasan internal lan external, cacat dideteksi kudu analisa lan ngajokaken kanggo menehi hasil karo nimbulaké. Repair kanggo dipriksa maneh. Siklus inspeksi internal lan eksternal prau tekanan saben telung taun, nanging media sing korosif banget, siklus inspeksi wadah media sing beracun kudu dipendhet. Operasi kapal kasebut ditemokake duwe cacat serius lan kualitas welding sing kurang apik, bahan tahan korosi medium saka wadhah sing ora dingerteni uga kudu nyepetake siklus pemeriksaan.

Pemriksaan sing komprehensif

Saliyane item pengawasan ndhuwur-kasebut, pengawasan lengkap saka prau meksa uga mbutuhake tes tekanan (umume tes hidrostatik). A sampling saka welds utama kanggo testing non-destruktif utawa kabeh testing weld. Kanggo wadhah media sing tekanan banget, ora gampang kobong, utawa ora beracun, ora korosif, yen ora ana cacat sing ditemokake, sawise sawetara pengalaman, ora bisa dadi inspeksi deteksi cacat sing ora ngrusak. Siklus inspeksi lengkap wadhah, umume paling sethithik saben enem taun. Kontainer kanggo wadhah qualified manufaktur udhara lan gas inert, ing nggunakake pengalaman lan siji utawa loro inspeksi internal lan external kanggo konfirmasi sing ora karat, siklus pengawasan lengkap bisa lengkap.

Kepiye cara pesen kapal tekanan?

iBotRun nawakake fasilitas manufaktur otomatis mbantu pelanggan ngatasi lan nyuda biaya tenaga kerja, nambah efisiensi kerja, nggawe kasugihan gedhe.
Yen sampeyan kasengsem ing kita prau meksa utawa duwe pitakonan, please nulis e-mail kanggo info@ibotrun.com, kita bakal mangsuli sampeyan sanalika bisa.
First
Last

kategori

Posting Paling anyar

iBotRun.com nyedhiyakake solusi otomatisasi pabrik
kontak
Email: info@ibotrun.com
WhatsApp/WeChat/Tel: +86 185 2945 1368
Hak cipta © 2024 dening iBotRun.com | Kebijakan Privasi
Alamat
5F, Gedung A, 118 Park, Shangye Dadao, Distrik Huadu, Guangzhou, China, 510880
Ngunjungi Saluran YouTube kita
linkedin facebook pinterest youtube RSS twitter instagram facebook-kosong rss-kosong duwé pranala pinterest youtube twitter instagram
Kita nggunakake cookie kanggo menehi sampeyan pengalaman paling apik ing situs web. Kanthi terus nggunakake situs iki, sampeyan setuju karo cookie.
nampa
Kebijakan Privasi